tirsdag 7. juli 2015

Granskuddsirup


Dette er granskudd. 
De er plukket mens nålene fortsatt er litt
 samlet og fargen er lysegrønn.
 Du finner oppskrift på hva, hvor mye og sånt
når du søker på granskuddsirup på nettet.

 

Har hatt vann oppi gryta
 så det dekker skuddene.


Kokt i et par timer på svak varme.
 

Her klemmes safta fra skuddene som kastes.



Og her kommer utholdenhetsprøven:
Ha i sukker (ca 2/3 så mange desiliter 
som desiliter væske). Kok sakte under
 jamnlig omrøring til væsken er blitt
 seigere (det kan ta 5 timer, 7 timer).
Husk at når sirupen avkjøles, 
blir den seigere.
 


Sirupen ble kjempegod. 
Jeg kokte 4 porsjoner, og dette er
den siste. Skal prøve å bruke den til 
pannekaker, vafler og på is!

Ingen kommentarer: